מצרכים
• 10 דפי אורז.
• קופסת קוטג' 5% - 250 גרם.
• גבינה בולגרית 5% - 60 גרם.
• גבינה צהובה 9% - 100 גרם.
• 40 גרם זיתים.
• ביצה למלית+ ביצה לערבב עם מים + ביצה להברשה.
• 2 כפיות שומשום.
• תרסיס שמן זית.
אופן הכנה
לחמם מראש תנור על 180 מעלות.
להניח נייר אפיה על תבנית ולרסס במעט שמן זית על המשטח כולו.
בקערה המלית :
לחתוך את הבולגרית לקוביות ( או לקנות מוכן מראש) לחתוך את הגבנ"צ לקוביות קטנות, לקצץ את הזיתים. לערבב שלושתם עם הקוטג' + ביצה.
בקערה עמוקה :
לערבב כלי מלא במים + ביצה.
לטבול כל דף אורז בנפרד כ 7-10 שניות , לנער במקצת, להניח על משטח עבודה. להניח במרכז דף אורז ככף מלית ולקפל כל הקצוות היטב למראה ריבוע - מלבני. להכין כל יחידה בנפרד אחת אחרי השניה.
להניח כל יחידה על התבנית במרווחים, כאשר החלק המקופל כלפי מטה,
לחורר כל יחידה כ 5 חורים במרווחים עם קיסם , להבריש מעל עם ביצה ולפזר מעט שומשום.
להכניס לתנור למשך כחצי שעה עד שמתנפח ומזהיב במקצת.
להוציא ולהמתין כמה דקות בודדות שיתקרר במעט ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 10 מנות / יחידות.