מצרכים
• 500 גרם ברוקולי.
• 5 שיני שום – 19 גרם.
• ¼ לימון – כפית חתיכות מקליפת הלימון והמיץ כולו.
• 1 כף שמן זית.
• ½ כפית מלח גס.
אופן הכנה
מרתיחים מים בסיר.
מפרקים את הברוקולי לפרחים בגודל בינוני ומניחים בסיר למשך כ 12 דקות עד אשר יתרככו.
מחממים מחבת ווק על אש גבוהה.קוצצים גס את השום. מניחים את השמן ומיד את השום, מערבבים כחצי דקה.
מוציאים את הברוקולי מסיר המים ומעבירים לכלי הווק. מוסיפים את המלח ומערבבים כ- 5 דקות.
סוחטים את הלימון ומוסיפים חתיכות קטנות מקליפתו. מערבבים כדקה- שתיים ומוציאים מהאש.
המתכון מתאים להכנת 2 מנות.