מצרכים
• ½ קילו בשר בקר - פילה/ סינטה, חתוך לפרוסות ולרצועות דקות.
• כף ג'ינג'ר – לקצוץ קטן.
• 4 שיני שום – לפרוס דק.
• 3 גבעולי בצל ירוק – לפרוס דק.
• בצל לבן בינוני – לחתוך לרצועות.
• ¼ כפית מלח.
• ¼ כפית פלפל שחור גרוס.
• כף שמן זית.
רכיבים לרוטב:
• כף רוטב פונזו/ סויה.
• כף סילאן.
• כף חומץ תפוחים.
• ½ כפית קורנפלור.
• ¼ כפית שמן שומשום.
אופן הכנה
לערבב בצלוחית את הבצל עם 1 כף שמן.
לחמם מחבת על אש גבוהה ולהוסיף את הבצל. כעבור 3-4 דקות, כאשר הבצל מזהיב במקצת, יש להוסיף את החלק הלבן של הבצל הירוק ( לשמור בצד את החלק הירוק להוספה בסוף ) הג'ינג'ר והשום ולערבב כדקה- שתיים. להוציא מן האש ולהניח בצד בצלוחית.
באותו מחבת חמה, לשים את הבשר, לערבב/ להקפיץ למשך כ 5-7 דקות עד שמקבל גוון מכל צידיו.
להוסיף מלח ופלפל שחור ולערבב.
לערבב בכלי קטן: קורנפלור, רוטב פונזו/ סויה, סילאן, חומץ תפוחים, שמן שומשום.
להוסיף את תכולת הכלי הקטן לבשר שבמחבת, לערבב כדקה שתיים.
להוסיף גם את תכולת הצלוחית, לערבב למשך כ 3-5 דקות.
לפזר את החלק הירוק של הבצל הירוק ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.