מצרכים
• כוס גריסי פנינה – 175 גרם.
• 2 בצלים קטנים – 160 סך גרם
• 3 יח' פטריות מלך היער - סך 140 גרם.
• סלסלת פטריות שמפיניון - 200 גרם.
• 3 יחידות שום – סך 12 גרם
• ½ כפית פפריקה מתוקה.
• ¼ כפית לפלפל שחור.
• ¼ כפית מלח דל נתרן.
• 1 כף שמן זית.
אופן הכנה
הכנה מראש: להשרות במים את גריסי הפנינה למשך כ- 5 שעות. חותכים את הבצלים לריבועים קטנים. קוטשים את השום. חותכים את שני סוגי הפטריות לפרוסות עגולות.
במחבת רחבה:
לחמם אש גבוהה, כשהמחבת חם להניח את השמן ומיד את הבצל, לערבב ולטגן למשך כ 5 דקות עד אשר מזהיב. מוסיפים את השום, את הפטריות וממשיכים טיגון למשך כ 10 דקות ולערבב מדי פעם.
סיר:
לחמם על אש גבוהה, לרסס במעט תרסיס שמן להעביר את תכולת המחבת. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומיד גם 1 כוס מים רותחים, מערבבים וסוגרים במכסה למשך כ 10 דקות. פותחים ומוסיפים 1.5 כוס מים רותחים, מכסים שוב למשך 10 דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים, עד שהגריסים יתרככו.
מוציאים מן האש, מניחים בצד למשך כ 5 דקות. פותחים את המכסה... וטיפ: מערבבים היטב שכן כל הטעמים נמצאים בתחתית, יאמי J
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.