Facebook

אחד ממתכוני העוף האהובים ביותר הינו השניצל! למרות שהגרסה המטוגנת הינה הפופולרית ביותר, תופתעו לגלות שגם הכנה של שניצל בתנור או במחבת טעימה לא פחות ( אולי אפילו יותר ). המתכון מתאים לתהליך של ירידה במשקל, עלייה במסת השריר ולספורטאים באופן כללי. 

טיפ - תזמנו את הכנת השניצלים בסמוך לזמן אכילתם. עם יציאתם מהתנור, מתקבל מרקם קריספי מבחוץ ומרקם רך וטעים מבפנים. 
מצרכים

• 4 כפות אבקת סוכר סוויטנגו / 30 ג - אבקת אריתריטול.
 
• 3 כפות שמן קוקוס /זית /MCT  או חמאת קקאו.
 
• כף גדושה מחית שקדים.
 
• חצי כפית גואר גאם.
 
• קמצוץ מלח.
 
• 1/2 כפית - קינמון.
 
• שתי כפות זרעי צ'יה  - 20 גר'.
 
• ארבע כפות שקדים מולבנים פרוסים – 30 גר'.
 
רצועות קוקוס טבעי שבורות לפיסות – 30 גר'.
 
• שתי כפות זרעי חמניות – 20 גר'.
 
• שתי כפות זרעי דלעת – 20 גר'.
 
• אגוזי פקאן / מלך שבורים – אפשר לשלב  – 100 גר'.



אופן הכנה

מחממים תנור ל 160 – 150 מעלות.
 
תחילה ניצור את הבלילה הרטובה מהסוויטנגו עם תוספת מלח, גואר גאם, שמן ומחית שקדים. מערבבים שוב לבלילה אחידה מעט סמיכה. אם סמיך מידי מוסיפים קצת שמן ומחית שקדים.
 
לקערה גדולה
מוסיפים את שאר המרכיבים: הזרעים והאגוזים. את האגוזים הגדולים שוברים לחתיכות קטנות. שופכים את הבלילה ומערבבים עד של המרכיבים מצופים היטב.
 
על תבנית מניחים נייר אפיה ומפזרים עליו את תערובת הגרנולה המצופה. אופים בשליש התחתון כ 20 דקות. פותחים את דלת התנור ומערבבים את האגוזים כדי שיכוסו היטב בנוזל. אופים עוד 5 עד 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
 
מוציאים מהתנור ומקררים. התערובת אמורה להיות רכה בזמן ההוצאה ( לאחר קירור תתקשה ).
 
במידה ועם הזמן הגרנולה מאבדת פריכות – ניתן לאפות שוב למספר דקות.
 
מומלץ לאחסן בקירור. 
 


גרנולה קטוגנית  - דלת סוכר ופחמימות