Facebook
מצרכים:                                                                                 

•  6 יחידות פילה דג דניס / 720 גר'.
•  גזר בינוני / 100 גר'.
•  בצל גדול / 200 גר'.
•  2 ראשי שום / 7 גר'.
•  סלרי / 65 גר'.
•  2 כפיות שמן זית / 10 גר'. 
•  טימין – 6 ענפים.
•  ¼ כפית מלח.
•  פלפל שחור גרוס - תיבול לפי טעם. 



אופן הכנה                                                                              

דג דניס- יש לבקש ממוכר הדגים ניקוי מעצמות / מפולט.
סלרי- לשטוף ולחתוך ברוחב של 1.5 ס"מ.
גזר- לשטוף, לקלוף ולחתוך בצורת משולש- ברוחב של 1.5 ס"מ.
בצל- לחתוך לקוביות גדולות.
שום- לפרוס לפרוסות דקיקות.
 
אפייה בתנור
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה: סלרי, גזר, בצל, שום.
למרוח כל חתיכת דג דניס משני צידיו, במעט שמן ( לקחת בחשבון שיספיק לכל 6 היחידות ) ו פלפל
שחור גרוס.  בצד החתוך של כל חתיכת דג ( שאינו העור) יש לפזר את המלח בכמות שווה.
להניח את הדג המתובל על ירקות השורש. על כל דג יש להניח ענף טימין.
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 17 דקות אפייה (מומלץ במצב של גריל עליון ).
חשוב לא לפתוח את התנור לפני תום 17 הדקות.
להוציא מהתנור ולהגיש חם.
 
טיפ- רצוי לחתוך את הסלרי, הגזר והבצל באותו גודל כך שהאפייה תהיה אחידה.
 
המתכון מתאים להכנת 6 מנות.
זמן הכנה משוער: כ - 25 דקות. 
ניתוח תזונתי / ערכים ליחידה
ערכים למנה.
קלוריות: 208 קק"ל.
פחמימות: 5.3 גר'.
חלבונים: 21.3 גר'.
שומנים: 11.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
 מנת חלבון
2 מנות שומן.
בתאבון
מתכון דל שומן עם ארומת שורשים שמוסיפה לדג טעם עשיר יותר. מומלץ למטרות ירידה במשקל, עליה במסת שריר, כמנת חלבון בארוחות עיקריות.  

פילה דניס בארומת שורשים

מתכונים