מצרכים
• 4 יחידות פילה סלמון – 550 גרם סה"כ.
• 25 גרם אגוזי מלך.
• חופן פטרוזיליה – 20 גרם.
• 4 יחידות שום ללא קליפה – 10 גרם.
• 1 כף גדושה פירורי לחם.
• 1/4 כוס מיץ לימון.
• 2 כפות רוטב טריאקי.
• 2 כפות רוטב צ'לי מתוק.
• 1 כפית חרדל.
• 1 כף שמן זית.
• פלפל שחור גרוס.
תוספת מומלצת : גזר ופלפל אדום מתקתקים
• 5 יחידות גזר קטן – 60 גרם כל יחידה.
• 1 פלפל אדום גדול – 350 גרם.
• 1 כף שמן זית.
• 1 כף מיץ לימון.
• 1 כף דבש.
• 10 שיני שום ללא קליפה– 25 גרם.
• פלפל שחור גרוס.
אופן הכנה
מחממים תנור על 180 מעלות.
הכנת הציפוי:
מניחים בקוצץ ירקות ( Slicer המומלץ ) את האגוזים, הפטרוזיליה, השום, פירורי לחם, מיץ לימון , רוטב טריאקי, רוטב צ'לי מתוק, חרדל, שמן זית ומערבבים עד שנוצר הציפוי במרקם אחיד.
תבנית בתנור:
מניחים נייר אפיה על התבנית ומרססים באמצעות תרסיס שמן ב 4 מקומות שבהם תניחו את חלקי הדג ברווחים ( מומלץ תרסיס שמן מסוג VALIRA (. מניחים את חלקי הדג כאשר החלק עם העור מונח כלפי מטה. מניחים באופן שווה שכבה מהציפוי מעל כל יחידת דג. מפזרים פלפל שחור גרוס מעל יחידות הדג לפי טעם. להכניס לתנור למשך כ 20 דקות.
הכנת התוספת המומלצת המתקתקה:
פורסים במנדולינה את הגזרים לעיגולים מוארכים/ צורת אליפסה ואת הפלפל לרצועות עבות.
מערבבים בעדינות בצלוחית עמוקה את חתיכות הגזרים, הפלפלים, יחידות השום השלמות ביחד עם הדבש, שמן הזית, מיץ הלימון ופלפל שחור גרוס לפי טעם.
מרססים באמצעות תרסיס השמן, את שאר המקום בתבנית ומניחים את התוספת בשכבה אחת בין חלקי הדג, לאפייה לאותו פרק זמן ולהוציא בו זמנית עם הדג.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
הניתוח התזונתי מתייחס למנת הדג ללא תוספות.