מדענים גילו שקליפת הפופ קורן, החלק הקשה הפנימי שנתקע לכם בשיניים, מכיל תכולה גבוהה של נוגדי חמצון בשם פוליפנולים. הריכוז הגבוה של הפוליפנולים בפופקורן נובע משתי סיבות, הראשונה שגרגירי הפופקורן ( תירס ) אינם מעובדים כלומר הקליפה אינה מוסרת מהם, הסיבה השנייה הינה תכולת המים בפופקורן. פופקורן מכיל כ – 4% מים לעומת פירות וירקות אשר מכילים כ – 90% מים.
לפני שאתם מכינים פופ קורן יש לקחת בחשבון כמה עובדות:
א. לא מדובר בפופ קורן שאתם קונים באולמות הקולנוע,
נכון חומר הגלם זהה, אך עם תכולה גבוהה של שמן ומלח,
מה שהופך את העובדה שהמזון מכיל נוגדי חמצון לשולית!
מדובר במזון בעל השפעה מזיקה לגופנו, מה הטעם לאכול מזון
אשר מכיל נוגדי חמצון אך בעל תכולה גבוהה של שומן שאינו
בריא אשר עשוי לגרום לחמצון יתר בגוף?
ב. גם הכנה ביתית במיקרוגל עם שמן ומלח אינה נחשבת לבריאה. ההמלצה הניתן לגבי צריכת פופקורן כמזון בריא הינה הכנה במכשיר הפועל על בסיס של אוויר חם המתפיח את הפופקורן.
ג. תכולת הפוליפנולים התגלתה במעבדה על ידי ניתוח כימי של גרגירי הפופקורן. עדיין לא קיים ( למיטב ידיעתי ) מחקר אשר הראה את עליית רמת הפוליפנולים בדם לאחר אכילת פופקורן, באופן תלוי מנה. לא ברור מהי הכמות אותה אנו סופגים מהקליפה.
ד. כאשר מסתכלים על התמונה הגדולה, פוליפנולים מהווים רק פיסה אחת מהפאזל. פירות וירקות מכילים ויטמינים, מינרלים, ונוגדי חמצון נוספים החיוניים לבריאותנו.
ה. דגנים מלאים כגון: אורז מלא, חיטה מלאה, שיפון ועוד מכילים פוליפנולים בקליפתם, כך שהתגלית לגבי פופקורן אינה כך כל מרעישה, הסיבה לכותרות הפרובוקטיביות הינה שמדובר במזון שהיינו רוצים לקבל לגביו חותמת של בריאות, הלא זה בדיוק העניין עם שוקולד מריר נכון... שוקולד מריר הינו מקור לפוליפנולים, אך גם לשומן וקלוריות רבות...
יתרונות אכילת פופקורן כמזון דיאטטי
מנת פחמימות נחשבת כ- 70 קק"ל ובעלת תכולה של כ – 15 גר' פחמימה ( פרוסת לחם או 2 פרוסות לחם קל ).
2 כוסות פופ קורן נחשבות כמנת פחמימה, כך שניתן בתכנית דיאטה לצרוך פופ קורן כמנת פחמימה או כנשנוש בשעות הערב. אם בדרך אפשר להרוויח תכולת סיבים ופוליפנולים גבוהה, מה טוב.
אם בחרתם להכין פופ קורן כנשנוש, מומלץ להשתמש בגרעיני
תירס כחומר גולמי ולא בשקיות להתפחה שניתן לקנות כיום.
אפשר להכניס את גרעיני התירס לשקית חומה ולקפל אותה,
לא לשדך מאחר ומדובר במיקרוגל, להוסיף כפית עד שתי
כפיות שמן ורבע כפית מלח. נכון הטעם שונה, אך זהו המחיר
להכנת מזון דיאטטי, אם תגלו שהטעם אינו מספק אתכם,
תשאלו את עצמכם את השאלה, האם אתם בעצם אוהבים
את השמן והמלח? ...
עדיין אל תוותרו על הפירות והירקות.