Facebook

חביתת פיצה

מתכונים

מתכון היברידי, בין חביתה לפיצה. טעים ושווה לנסות כגיוון לארוחת הערב. המתכון מתאים לספורטאים, עלייה במסת השריר, סוכרת. המתכון נטול גלוטן.  
מצרכים                                                                                   

•  גבינה בולגרית 5%  - 80 גר'.
•  2 פרוסות גבינה צהובה 9%  - 55 גר'.
•  חצי בצל – 75 גר'.
•  זיתים ירוקים ללא חרצנים – 60 גר'.
•  עגבניה – 140 גר'.
•  2 ביצים שלמות – medium.
•  3 חלבוני ביצים – medium.
•  חצי כפית פלפל שחור.
•  חצי כפית פפריקה חריפה. 




אופן הכנה                                                                               

הכנה מראש:
חותכים את העגבניות לחצאי פרוסות דקות וקוצצים את הבצל.
את הגבינה הבולגרית מועכים עם מזלג עד לקבלת מרקם של גבינה מגורדת.
את הזיתים חותכים לרצועות דקות.
 
בקערה: 
טורפים את הביצים השלמות עם חלבוני הביצה, מוספים את הגבינה הבולגרית והזיתים, חצי כפית פפריקה חריפה וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים.

 
במחבת: 
מטגנים את העגבניות והבצל במחבת עם ריסוס קל של שמן זית ומחכים עד לריכוך שת העגבניות.

 
לאחר מכן מוספים את תוכן המחבת - הבצל והעגבניות המטוגנות לקערה עם הביצים ושאר הרכיבים ומערבבים.
 
לאחר הערבוב מרססים שוב את המחבת, מורידים את חום הכיריים לחום בינוני ושופכים את תוכן הקערה אל המחבת. חשוב לא לטגן על חום גבוה אחרת החביתה תישרף ותדבק למחבת.
יש לכסות את המחבת עם מכסה בעל חורים.
 
לאחר כ – 7 – 10 דקות יש להוציא את המחבת מהכיריים החמות, לשם המשך ההכנה ( המחבת עדיין רותח )  לא להסיר את המכסה. תנו לחביתה "לשבת" במחבת כ – 10 דקות נוספות ותקבלו גרסת חלבון לפיצה. 

 
המתכון מתאים להכנת 2 מנות.
ניתוח תזונתי למנה 
ערכים למנה.
קלוריות: 302 קק"ל.
פחמימות: 9.8 גר'.
חלבונים: 29 גר'.
שומנים: 16.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה,
מנת חלבון,
2 מנות שומן. 
בתאבון