מצרכים
• גבינה בולגרית 5% - 80 גר'.
• עלי תרד – 200 גר'.
• זיתים ירוקים ללא חרצנים – 60 גר'.
• 4 פטריות פורטובלו – 67.
• 2 ביצים שלמות – medium.
• 3 חלבוני ביצים – medium.
• חצי כפית פלפל שחור.
• חצי כפית פפריקה חריפה.
אופן הכנה
הכנה מראש:
שוטפים את עלי התרד ואת הפטריות. את הפטריות חותכים לרצועות דקות.
את הגבינה הבולגרית מועכים עם מזלג עד לקבלת מרקם של גבינה מגורדת.
את הזיתים חותכים לרצועות דקות.
בקערה:
טורפים את הביצים השלמות עם חלבוני הביצה, מוספים את הגבינה הבולגרית והזיתים, חצי כפית פפריקה חריפה וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים.
במחבת:
מטגנים את עלי התרד והפטריות במחבת עם ריסוס קל של שמן זית ומחכים עד שעלי התרד מתכווצים.
לאחר מכן מוספים את תוכן המחבת - עלי התרד והפטריות המטוגנות לקערה עם הביצים ושאר הרכיבים ומערבבים.
לאחר הערבוב מרססים שוב את המחבת, מורידים את חום הכיריים לחום בינוני ושופכים את תוכן הקערה אל המחבת. חשוב לא לטגן על חום גבוה אחרת החביתה תישרף ותדבק למחבת.
יש לכסות את המחבת עם מכסה בעל חורים.
לאחר כ – 7 – 10 דקות יש להוציא את המחבת מהכיריים החמות, לשם המשך ההכנה ( המחבת עדיין רותח ) לא להסיר את המכסה. תנו לחביתה "לשבת" במחבת כ – 10 דקות נוספות ויש לכם מעדן עשיר בחלבון ודל בפחמימות.
המתכון מתאים להכנת 2 מנות.