לשימוש במדד האינדקס הגליקמי אומנם ישנן מגבלות.
אולם שוני רב בניקוד בין המזונות, מרמז על מהירות הספיגה והפירוק שלהם.
באופן כללי, מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך ישרו שובע ממושך יותר ומומלצים
למטרות הרזיה. מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה מומלצים יותר למטרות ספיגה מהירה
של פחמימות לפני, בזמן ולאחר אימון גופני.
הערכים בטבלה מבוססים על לחם לבן כמקור להשוואה ( 100% ), ישנן טבלאות אשר
מבוססות על גלוקוז כמקור להשוואה.
בטבלאות המבוססות על גלוקוז כ – 100%, אינדקס גליקמי יוגדר:
נמוך: 54 ומטה. מתון: 69 – 55. גבוה: מעל 70.
בטבלאות המבוססות על לחם לבן כ – 100%, אינדקס גליקמי יוגדר:
נמוך: 60 ומטה. מתון 85 – 60, גבוה: מעל 85.