Facebook

לביבות בטטה אפויות ללא גלוטן

מתכונים

תחליף טעים למנת הפחמימה בתפריט שלכם. מתאימה לתהליך ירידה במשקל, חיטוב הגוף ולספורטאים אשר רוצים לגוון את מנות הפחמימה בתפריט שלהם. 
מצרכים                                                                                   

•  250 גרם בטטה – לקלף בפומפייה גסה. 
•  200 גרם גזר - לקלף בפומפייה גסה. 
•  125 גרם בצל אדום – 1 בצל – לקצוץ  ( מומלץ במעבד מזון ).
•  55 גרם קמח ללא גלוטן – 2.5 כפות גדושות.
•  2 ביצים.
•  כף רוטב סויה.
•  כפית סוכר.
•  ½ כפית מלח נתרן.



אופן הכנה                                                                               

מחממים מראש תנור ל - 175 מעלות.
מערבבים בקערה עמוקה את כל הרכיבים ( מומלץ ללוש עם היד )
מכינים 10 כדורים, מועכים אותם לצורת קציצה.
שמים בתבנית נייר אפיה ומרססים מעל שמן זית. מניחים את הלביבות על התבנית.
מכניסים לתנור לאפיה של כ 15 דקות, הופכים את הלביבות וממשיכים באפיה ל כ – 10-15 דקות.
מוציאים מהתנור. מומלץ לקרר כרבע שעה ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 10 לביבות. 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 80 קק"ל.
פחמימות: 14 גר'.
חלבונים: 2.5 גר'.
שומנים: 1.5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה.
בתאבון