מצרכים
• 250 גרם סלק סלק - לקלף בפומפייה גסה.
• 200 גרם גזר - לקלף בפומפייה גסה.
• 125 גרם בצל – 1 בצל – לקצוץ ( מומלץ במעבד מזון ).
• 20 גרם פטרוזיליה – ½ צרור רק עלים.
• 55 גרם קמח ללא גלוטן – 2.5 כפות גדושות.
• 3 כפות זרעי פשתן – 30 גרם.
• ¼ כפית קארי או חוואיג' או כמון ( מה שאוהבים ).
• ½ כפית מלח.
אופן הכנה
מחממים מראש תנור על 175 מעלות.
מערבבים בקערה עמוקה את כל הרכיבים ( מומלץ ללוש עם היד )
מכינים 10 כדורים, מועכים אותם לצורת קציצה.
שמים בתבנית נייר אפיה ומרססים מעל שמן זית. מניחים את הלביבות על התבנית.
מכניסים לתנור לאפיה של כ 15 דקות, הופכים את הלביבות וממשיכים באפיה ל כ – 10-15 דקות.
מוציאים מהתנור. מומלץ לקרר כרבע שעה ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 10 לביבות.