מצרכים
• שקית לקט קפוא- אפונה, גזר, שעועית ותירס – 800 גרם.
• 4 שיני שום – 16 גרם.
• 2 כפות דבש – 20 גרם.
• 2 כפות לימון סחוט טרי.
• ½ כפית פלפל שחור.
• ½ כפית מלח דל נתרן
• 1 כף שמן זית – 10 גרם.
אופן הכנה
מחממים סיר בגודל בינוני על אש גבוהה, מוסיפים שמן זית ואת הלקט הקפוא. מכסים ומבשלים במשך כ- 10 דקות ומדי פעם לערבב, עד שהגוש כולו מתפרק.
מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים כל הרכיבים: שום, דבש, לימון, פלפל ומלח, שוב מכסים וממשיכים בישול למשך כ- 10 דקות נוספות.
מגישים ובתאבון.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.