מצרכים
• ספל עדשים ירוקות – 220 גרם.
• כמון – 1/4 כפית.
• פפריקה מתוקה 1/4 כפית.
• פלפל שחור גרוס – 1/4 כפית.
• ספל אורז פרסי מלא – 240 גרם.
• 1/4 כפית מלח.
• קמצוץ פלפל שחור גרוס – לפי טעם.
אופן הכנה
הכנת העדשים
מחממים סיר על אש גבוהה, להתיז ספריי שמן ( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA ) , להכניס את העדשים, מיד את כל התבלינים ולערבב היטב ומוסיפים מיד 2 ספלי מים רותחים.
לערבב, לכסות ולבשל במשך 10 דקות.
להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך בישול למשך 10 דקות נוספות.
להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך 10 דקות.
שוב להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך 10 דקות נוספות.
להוריד מהאש ולהניח בצד.
הכנת האורז
מחממים סיר על להבה גבוהה, להתיז ספריי שמן ( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA ), מכניסים את האורז, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים לבישול למשך דקה אחת בלבד.
מנמיכים ללהבה נמוכה לבישול למשך 15 דקות.
מוסיפים 1/2 ספל מים רותחים, מיד מכסים וממשיכים בישול למשך 10 דקות נוספות.
מוציאים מהאש, שמים כף מים רותחים, מניחים בצד, למשך כ 3-5 דקות.
מערבבים את תכולת סיר האורז עם תכולת סיר העדשים והרי לכם מג'דרה.
המתכון מתאים להכנת 10 מנות.