Facebook












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מג'דרה

מתכונים

הקלילות של האורז בשילוב הטעם העשיר של העדשים, הופכים את המג'דרה למנה טעימה ומזינה. המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים ועלייה במסת השריר. המתכון נטול גלוטן.
מצרכים                                                                                   

•  ספל עדשים ירוקות – 220 גרם.
•  כמון – 1/4 כפית.
•  פפריקה מתוקה 1/4 כפית.
•  פלפל שחור גרוס – 1/4 כפית.

•  ספל אורז פרסי מלא – 240 גרם.
•  1/4 כפית מלח.
•  קמצוץ פלפל שחור גרוס – לפי טעם.




אופן הכנה                                                                               

הכנת העדשים
מחממים סיר על אש גבוהה, להתיז ספריי שמן ( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA )  , להכניס את העדשים, מיד את כל התבלינים ולערבב היטב ומוסיפים מיד 2 ספלי מים רותחים.
לערבב, לכסות ולבשל במשך 10 דקות.
להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך בישול למשך 10 דקות נוספות.
להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול  על אש נמוכה למשך 10 דקות.
שוב להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול  על אש נמוכה למשך 10 דקות נוספות.
להוריד מהאש ולהניח בצד.


הכנת האורז
מחממים סיר על להבה גבוהה, להתיז ספריי שמן ( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA ), מכניסים את האורז, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים לבישול למשך דקה אחת בלבד.
מנמיכים ללהבה נמוכה לבישול למשך 15 דקות.
מוסיפים 1/2 ספל מים רותחים, מיד מכסים וממשיכים בישול למשך 10 דקות נוספות.
מוציאים מהאש, שמים כף מים רותחים, מניחים בצד, למשך כ 3-5 דקות.


מערבבים את תכולת סיר האורז עם תכולת סיר העדשים והרי לכם מג'דרה.

המתכון מתאים להכנת 10 מנות.
ניתוח תזונתי למנה / קציצה
ערכים למנה.
קלוריות: 167 קק"ל.
פחמימות: 31.6 גר'.
חלבונים: 7.8 גר'.
שומנים: 0.9 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנת פחמימה.
בתאבון