Facebook

מנת ירקות מגוונת שתשבור את השגרה ותגוון את סלט הירקות המסורתי. מנה מושלמת למתכוני דגים / בשר ואף כשילוב עם טופו מוקפץ - לטבעונים / צמחונים שבניכם. טיפ לאוהבי הסקיני פסטה - זוהי מנה מושלמת לשילוב. המתכון מתאים לירידה במשקל, סוכרתיים ולכל המטרות הקשורות לפעילות גופנית - בתאבון :-)
מצרכים                                                                                       

•  1/2 כרוב קטן -  400 גרם.
•  2 יחידות פטריות פורטובלו (חורש) – סה"כ 120 גרם.
•  ½ חבילת נבטים – 120 גרם.
•  פלפל אדום בינוני – 155 גרם.
•  בצל בינוני – 200 גרם (ללא קליפה).
•  3 יחידות שום / 2 קוביות שום קפוא.
•  חופן כוסברה -  10 גרם.
•  ג'ינג'ר – 10 גרם.
•  1 כף רוטב סויה דל נתרן.
•  2 כפות רוטב צ'ילי מתוק.
•  פלפל שחור – קמצוץ לפי טעם ( לאוהבי חריף – ¼ כפית ).
•  1 כף שמן זית.


אופן הכנה                                                                                   

חותכים את הבצל לטבעות דקות, מחממים מחבת ווק על אש גדולה, מניחים כף שמן ומפזרים באמצעות מברשת על כל המשטח, מיד מכניסים את הבצל ומערבבים כדקה- שתיים.
חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומוסיפים למחבת, מערבבים כדקה- שתיים.
חותכים את הפלפל לרצועות דקות ומוסיפים למחבת, מערבבים כדקה- שתיים.
חותכים את הפטריות לרצועות ומוסיפים למחבת, מערבבים כדקה- שתיים.
מוסיפים את הנבטים, מערבבים כדקה- שתיים.
מנמיכים את האש, לאש בינונית. מגרדים את הג'ינג'ר בפומפייה בחלק העבה- מוסיפים למחבת מערבבים כדקה.
מוסיפים את הסויה, הצ'ילי המתוק, השום הקפוא או לכתוש והפלפל השחור. מערבבים ומכסים. ממשיכים בישול למשך כ- 5 דקות.
מוציאים מן האש ומגישים.
 
המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
ערכים למנה.
קלוריות: 109 קק"ל.
פחמימות: 15.6 גר'.
חלבונים: 4.3 גר'.
שומנים: 3.28 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה.

ניתוח תזונתי למנה / קציצה
בתאבון


מוקפץ דיאטטי