מצרכים
רכיבים למרק:
• תפוח אדמה בינוני – 200 גרם.
• כרישה קטנה – 100 גרם.
• 1/2 גזר קטן – 30 גרם.
• כוס חלב סויה ( מומלץ לייט/ מופחת סוכר).
• כוס מים רותחים.
• ½ כפית רוטב סויה ( מומלץ דל נתרן ).
• שן שום – 3 גרם.
• 1/8 כפית מלח ( מומלץ עשיר ביוד ).
• 1/8 כפית פלפל שחור.
• נגיעת אגוז מוסקט.
רכיבים לטופו:
• 200 גרם טופו.
• ½ כפית רוטב סויה ( מומלץ דל נתרן ).
• 1/8 כפית מלח ( מומלץ עשיר ביוד ).
• 1/8 כפית פלפל שחור.
• נגיעת אגוז מוסקט.
• כף שמן זית ( מומלץ 5% חמיצות).
אופן הכנה
לטחון בבלנדר את תפוח האדמה והכרישה. לגרד בפומפייה את הגזר.
לשים בסיר, על אש בינונית, את כל רכיבי המרק, לערבב ולכסות למשך כ 15 דקות.
לחתוך את הטופו לקוביות. לערבב את רכיבי הטופו בקערה קטנה. להוסיף לקערה את הטופו ולערבב.
לחמם מחבת על אש גבוהה, לטגן קלות את הטופו למשך כ- 3 דקות עד אשר מזהיב מכל הצדדים.
הגשה: לשים 2 מנות מרק בקערות ולהניח מעל את הטופו.
המתכון מתאים להכנת 2 מנות.