מצרכים
• כוס עדשים – 180 גרם.
• 1 בצל גדול – 200 גרם.
• כף רסק עגבניות.
• כף שמן זית.
• 5 שיני שום – 15 גרם.
• חופן עלי כוסברה – 15 גרם.
• כף שטוחה תבלין כמון.
• כפית מלח.
• ¼ כפית פלפל שחור.
• ¼ כפית פפריקה אדומה חריפה.
• 4 כוסות מים רותחים.
אופן הכנה
להשרות את העדשים בקערת מים במשך כשעתיים.
לקצוץ את הבצל. לחמם סיר גדול על אש גבוהה, להוסיף את כף שמן הזית ולטגן תוך כדי ערבוב את הבצל עד אשר יזהיב כ- 3-5 דקות.
לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר, לערבב כ- 2דקות.
להוסיף את העדשים, את רסק עגבניות וכוסות המים. לערבב, להנמיך לאש נמוכה, לכסות את הסיר, למשך כ ½ שעה.
להוסיף את הכמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה והכוסברה.
לערבב ולכסות שוב למשך כ 5 דקות.
להסיר מן האש ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.