מצרכים
• 3 כוסות עדשים כתומות – 250 גר'
• דלעת - 400 גר'.
• 2 גזרים – 180 גר'.
• 14 משמשים מיובשים.
• בצל – 220 גר'.
• 3 שיני שום.
• 3 כפות שמן זית – 30 גר'.
• כפית כמון.
• כף פפריקה אדומה.
• כפית מלח.
• פלפל שחור.
אופן הכנה
קוצצים את הדלעת, הגזרים, הבצל והשום לקוביות קטנות.
במחבת, מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה, מוסיפים שום, ממשיכים לטגן במשך דקה.
בסיר, מוסיפים 5 כוסות מים ומבשלים את הדלעת, גזרים, משמשים והעדשים, עד לרתיחה, לאחר רתיחה, מוסיפים את הבצל והשום, כמון, פפריקה אדומה, פלפל שחור וממשיכים לבשל עד לריכוך העדשים. אם יש צורך אפשר להוסיף מים למידת הסמיכות הרצויה.
המתכון מתאים להכנת 8 מנות.