מקורות תזונתיים טבעיים לסוכרוז הינם קני סוכר, סלק הסוכר, דבש, מייפל ופירות. סוכרוז משמש כממתיק טבעי עם ערך קלורי במזונות כגון: מאפים, עוגות, לחמים, משקאות ומזונת רבים תחת השם סוכר.
צריכת סוכרוז בכמות גדולה נחשבת כמזיקה לבריאות וקשורה להגברת הסיכון לסוכרת, השמנה ועששת השיניים. סוכרוז נמכר כסוכר לבן אך גם כסוכר חום. סוכר חום הינו סוכר המיוצר בשלב האחרון של מיצוי סוכר מקני סוכר או מסלק הסוכר ומכיל פרט לסוכר גם מולסה.
ערכו התזונתי של הסוכר החום גבוה במקצת מערכו התזונתי של הסוכר הלבן, אך מדובר בתרומה שולית, שאינה מצדיקה אכילת סוכר בכמות גדולה. מבחינה תזונתית סוכר חום אינו אמור להיחשב בריא יותר וצריכתו בכמות גדולה תגרום לאותן השפעות בריאותיות שליליות כמו סוכר לבן.