Facebook

סטייק טונה אדומה

מתכונים

הטונה חוזרת בגדול והפעם כסטייק עסיסי ודל שומן. מומלץ כמנת חלבון בצהריים / ערב. מתכון פשוט וקל להכנה. המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר, סוכרת. המתכון נטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

•  קילו סטייק טונה אדומה לפני הכנה  –6 יחידות.  כל סטייק כ 130 גרם אחרי הכנה.
•  לימון בינוני.
•  1/2 כפית מלח גס
•  1/2 כפית פלפל שחור גרוס.




אופן הכנה                                                                               

חוצים את הלימון לשניים  וסוחטים חצי לימון לקערה שטוחה. מניחים את הנתחים בקערה וסוחטים מעליהם את החצי השני של הלימון. מניחים בצד למשך כשעה.

שוטפים את הנתחים בעדינות במעט מים ומסננים מכל הנוזלים.
מחממים פלנצ'ה עד שרותחת.

מתבלים את שני צידי הנתחים במלח ובפלפל השחור הגרוס ומניחים על הפלנצ'ה למשך כ 5-7 דקות מכל צד עד שהסטייק מקבל פסים חומים ועשוי במידה הרצויה.

המתכון מתאים להכנת 6 מנות. 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 145 קק"ל.
פחמימות: 1.3 גר'.
חלבונים: 31 גר'.
שומנים: 1.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת חלבון.
בתאבון