מצרכים
• 2-3 יחידות פילה אמנון ללא עור – סך 470 גר' ( מומלץ קפוא באריזות בודדות, מאוד נוח ).
• יחידת חציל 720 גר' .
• 18 עגבניות שרי 330 גר'.
• בצל לבן קטן בינוני – 160 גר'.
• 5 בצלי שאלוט גדולים– 200 גר'.
לרוטב לדג :
• כף פפריקה מתוקה- 10 גר'.
• 2 כפות שמן זית.
• 1/4 כפית מלח רגיל (מומלץ בתוספת יוד).
• ¼ כפית פלפל שחור גרוס.
בנפרד מעל הדג:
• 8 שיני שום גדולות, סך 40 גרם - לקצוץ דק.
• 4 כפות מיץ לימון ( בסוף מעל שכבת הדגים ).
לרוטב הטחינה :
• 1/3 כוס טחינה גולמית – 60 גר'.
• 2 שיני שום - 6 גר',
• 10 גרם פטרוזיליה עלים ללא גבעול.
• 2 פינות החציל - 120 גר'.
• 1/8 כפית מלח.
• ¼ כוס מים.
להגשה סופית:
10 גרם פטרוזיליה טרי, לקצוץ גס - לאחר הוצאה מתנור: לפזר מעל.
אופן הכנה
זהו תבשיל הבנוי בשכבות: שכבה ראשונה חציל צלוי, שכבה שניה עגבניות שרי טריות, שכבה שלישית בצל מקורמל, שכבה רביעית הדגים ולבסוף הטחינה.
דגים - להפשיר ולשטוף במים את הדגים ולסחוט בעדינות מהנוזלים. להניח על צלחת, לשפוך מעל כף שתיים של מיץ לימון על כל אחד ולכסות על לתחילת עבודה עם הדג .
חציל- שוטפים ומסירים את פינות החציל. פורסים לרוחב לטבעות בעובי של כ 7 מ"מ.
עגבנית שרי- חותכים ל 3 טבעות את הגדולים והבינוניים ולשניים את הקטנים- בעובי של כ- 5 מ"מ.
בצל– פורסים לטבעות בעובי 5 מ"מ.
בצאלי שאלוט– פורסים כל יח' ל 3 טבעות, כ 5 מ"מ כל אחד.
מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות.
במגש של תנור - מניחים נייר אפייה ועליו את טבעות החציל. מעל כל טבעות החציל- מפזרים מלח גרוס- 1/8 כפית ומעל כל טבעת מרססים מעט תרסיס שמן. מכניסים לצלייה למשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את המגש בצד.
שימו לב: 2 הפינות שבהן יש יותר קליפה – יופרדו וישמשו כרכיב בהכנת הטחינה. שאר טבעות החציל ישמשו כשכבה ראשונה בתבנית.
בינתיים, מחממים מחבת על אש גבוהה ( חשוב: במחבת שלא נדבק ) ומקרמלים את בצלי השאלוט והבצל הלבן: מניחים כף שמן זית ואת הבצלים ומערבבים כל הזמן תוך כדי הוספת ¼ כוס מים- כל פעם שהמים נעלמים- מוסיפים עד אשר הבצל רך ומקורמל – כ 15 דקות.
מערבבים בקערה קטנה - את 'רכיבי הרוטב לדג' ( ללא שיני השום ומיץ הלימון ) עד שנוצרת עיסת תבלין אדומה. מורחים היטב על הדגים את העיסה בעזרת מברשת.
הכנת הטחינה: במעבד מזון קטן – טוחנים את 'רכיבי הרוטב לטחינה' עד שמתקבל מרקם נוזלי אך סמיך.
בתבנית חד פעמית בגודל בינוני – מניחים את טבעות החציל שצלינו צמודות זו לזו ( לא לשכוח: פרט ל 2 פינות החציל שבהן השתמשנו להכנת רוטב הטחינה ) ובשכבה אחת מעל, מניחים במסודר צמוד ככל הניתן את עגבניות השרי וכך בשכבה מעל, מניחים את טבעות הבצל המקורמלות.
מעל שכבות הירקות- מניחים את 2 יחידות פילה הדג. מעליהם מפזרים את השום הקצוץ דק ומעל כל דג מניחים עם כף – 2 כפות מיץ לימון.
כאשר התנור עדיין בחום של 200 מעלות -מכניסים את התבנית ( ללא כיסוי ) למשך כ- 25-30 דקות עד שמזהיב במידה הרצויה.
מוציאים את התבנית מהתנור להוספת רוטב הטחינה. באמצעות כף מניחים בעדינות את הרוטב, על כל שטח התבנית, כמה שניתן בשכבה אחת. מכניסים בחזרה לתנור למשך כ 10 דקות, עד שהטחינה משנה צבעה טיפה לגוון זהבהב והמרקם קשה במעט.
מוציאים את הסינייה מהתנור.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.