Facebook
מצרכים                                                                                  

• 2-3 יחידות פילה אמנון  ללא עור – סך 470 גר' ( מומלץ קפוא באריזות בודדות, מאוד נוח ). 
• יחידת חציל 720 גר' .
• 18 עגבניות שרי  330 גר'.
• בצל לבן קטן בינוני – 160 גר'.
• 5 בצלי שאלוט גדולים– 200 גר'.

לרוטב לדג :
• כף פפריקה מתוקה- 10 גר'.
• 2 כפות שמן זית.
• 1/4 כפית מלח רגיל (מומלץ בתוספת יוד).
•  ¼ כפית פלפל שחור גרוס.     

בנפרד מעל הדג:  
• 8 שיני שום גדולות, סך 40 גרם - לקצוץ דק.  
• 4 כפות מיץ לימון ( בסוף מעל שכבת הדגים ).

לרוטב הטחינה :
• 1/3 כוס טחינה גולמית – 60 גר'.
• 2 שיני שום  -  6 גר',
• 10 גרם פטרוזיליה עלים ללא גבעול.
• 2 פינות החציל - 120 גר'.
• 1/8 כפית מלח.
• ¼ כוס מים.

להגשה סופית:
10 גרם פטרוזיליה טרי, לקצוץ גס - לאחר הוצאה מתנור: לפזר מעל.

אופן הכנה                                                                              

זהו תבשיל הבנוי בשכבות: שכבה ראשונה חציל צלוי, שכבה שניה עגבניות שרי טריות, שכבה שלישית  בצל מקורמל, שכבה רביעית הדגים ולבסוף הטחינה.

דגים - להפשיר ולשטוף במים את הדגים ולסחוט בעדינות מהנוזלים. להניח על צלחת, לשפוך מעל כף שתיים של מיץ לימון על כל אחד ולכסות על לתחילת עבודה עם הדג .

חציל- שוטפים ומסירים את פינות החציל. פורסים לרוחב לטבעות בעובי של כ 7 מ"מ.

עגבנית שרי- חותכים ל 3 טבעות את הגדולים והבינוניים ולשניים את הקטנים-  בעובי של כ- 5 מ"מ.

בצל– פורסים לטבעות בעובי 5 מ"מ.

בצאלי שאלוט– פורסים כל יח' ל 3 טבעות, כ 5 מ"מ כל אחד.

מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות.

במגש של תנור - מניחים נייר אפייה ועליו את טבעות החציל. מעל כל טבעות החציל- מפזרים מלח גרוס- 1/8 כפית ומעל כל טבעת מרססים מעט תרסיס שמן. מכניסים לצלייה למשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את המגש בצד.

שימו לב: 2 הפינות שבהן יש יותר קליפה – יופרדו וישמשו כרכיב בהכנת הטחינה. שאר טבעות החציל ישמשו כשכבה ראשונה בתבנית.

בינתיים, מחממים מחבת על אש גבוהה ( חשוב: במחבת שלא נדבק ) ומקרמלים את בצלי השאלוט והבצל הלבן: מניחים כף שמן זית ואת הבצלים ומערבבים כל הזמן תוך כדי הוספת ¼ כוס מים- כל פעם שהמים נעלמים- מוסיפים עד אשר הבצל רך ומקורמל – כ 15 דקות.

מערבבים בקערה קטנה - את 'רכיבי הרוטב לדג' ( ללא שיני השום ומיץ הלימון ) עד שנוצרת עיסת תבלין אדומה. מורחים היטב על הדגים את העיסה בעזרת מברשת. 

הכנת הטחינה: במעבד מזון קטן – טוחנים את 'רכיבי הרוטב לטחינה' עד שמתקבל מרקם נוזלי אך סמיך.

בתבנית חד פעמית בגודל בינוני – מניחים את טבעות החציל שצלינו צמודות זו לזו ( לא לשכוח: פרט ל 2 פינות החציל שבהן השתמשנו להכנת רוטב הטחינה ) ובשכבה אחת מעל, מניחים במסודר צמוד ככל הניתן את עגבניות השרי וכך בשכבה מעל, מניחים את טבעות הבצל המקורמלות.

מעל שכבות הירקות- מניחים את 2 יחידות פילה הדג.  מעליהם מפזרים את השום הקצוץ דק ומעל כל דג מניחים עם כף – 2 כפות מיץ לימון.

כאשר התנור עדיין בחום של 200 מעלות -מכניסים את התבנית ( ללא כיסוי ) למשך כ- 25-30 דקות עד שמזהיב במידה הרצויה.

מוציאים את התבנית מהתנור להוספת רוטב הטחינה. באמצעות כף  מניחים בעדינות את הרוטב, על כל שטח התבנית, כמה שניתן בשכבה אחת. מכניסים בחזרה לתנור למשך כ 10 דקות, עד שהטחינה משנה צבעה טיפה לגוון זהבהב והמרקם קשה במעט.


מוציאים את הסינייה מהתנור.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.


המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
מתכון חגיגי ביותר. לאוהבי הדגים, מדובר במתכון ברמת הכנה בינונית, אך שווה להתאמץ. 
ניתוח תזונתי / ערכים ליחידה
ערכים למנה.
קלוריות: 378 קק"ל.
פחמימות: 30.3 גר'.
חלבונים: 28.2 גר'.
שומנים: 16 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנת פחמימה,
מנת חלבון
3 מנות שומן.
בתאבון

מתכונים

סינייה דג אמנון