שילוב מדויק בין עגבניות ודלעת שמקבל חיזוק עם טימין ומלח גס, לטעם של עוד. מתאים לספורטאים, עלייה במסת השריר, סוכרתיים. המתכון נטול גלוטן.
מצרכים
• 600 גרם דלעת – יחידה ארוזה. • 500 גרם עגבניות – כ 4 יחידות. • 20 גרם פטרוזיליה. • 7 ענפי טימין. • כפית סוכר חום. • 2 כפות שמן זית. • ½ כפית מלח גס. • ¼ כפית פלפל שחור גרוס.
אופן הכנה
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.
חותכים את הדלעת לקוביות בגודל של כ 1.5 ס"מ. חותכים את העגבנייה לקוביות בגודל של כ 1.5 ס"מ ( כל עגבנייה לפרוס ל 3 וכל פרוסה לפרוס ל 4). קוצצים את הפטרוזיליה ( להשתדל רק עלים ). להסיר את עלי הטימין מהענפים.
לערבב בקערה עמוקה את כל הרכיבים. להניח על תבנית נייר אפיה ואת תכולת הקערה משטחים על שטח התבנית. מכניסים לתנור למשך כ 40 דקות ומגישים חם.