מצרכים
• 3 יחידות סלק בינוני – 640 גרם סה"כ.
• 1 בצל בינוני – 125 גרם.
• רבע צרור שמיר – 40 גרם. רק העלים.
• 6 שיני שום – 24 גרם.
• ¼ כוס מיץ לימון.
• 1 כף שמן.
• ½ כפית מלח.
• ½ כפית פלפל שחור.
אופן הכנה
מרתיחים על אש גבוהה סיר עם מים.
חותכים את קצוות הסלקים ומקלפים. חותכים לקוביות קטנות. מניחים במים הרותחים עד אשר יתרככו.
חוצים את הבצל לשניים ופורסים לרצועות דקות. קוצצים את עלי השמיר, כותשים את השום. מניחים בקערה עמוקה.
מניחים בקערה גם את שאר הרכיבים ומערבבים.
מסננים את קוביות הסלק שהתרככו ומניחים גם אותם בקערה העמוקה ומערבבים.
שתי אפשרויות הגשה, שתיהן טעימות:
חם – מיד מגישים.
קר - מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כ – 4-5 שעות.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות