גזר- לקלוף ולגרד באופן גס בפומפייה או במנדולינה, (אפשר לקנות מוכן בשקית).
אגוזי מלך- לחתוך באופן גס.
חמוציות- לחתוך באופן גס.
נענע- להניח את העלים, ללא הגבעול, אחד על השני ולחתוך באופן גס.
כוסברה- לקצוץ דק.
גבינות עזים - לחתוך לקוביות קטנטנות.
גבינה צפתית- לחתוך לקוביות קטנטנות.
הכנת העדשים הכתומות:
לשטוף ולסנן פעמיים במסננת דקה.
לבשל את העדשים ב 2.5 כוסות מים, בלהבה נמוכה, ללא מלח, למשך 7 דקות, עד לכדי ריכוך מבלי
שיאבדו את צורתן. לסנן היטב, להעבירן לקערה נפרדת, להוסיף מלח ולערבב.
לקערת העדשים יש להוסיף: גבינת עזים, גבינה צפתית, גזר, אגוזי מלך, חמוציות, נענע, כוסברה
ולערבב.
הכנת הרוטב:
לערבב ביחד את מיץ התפוזים, מיץ הלימון והסוכר החום.
יוצקים על הסלט את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.
משך ההכנה המשוער: 15 דקות.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.