הכנת הקינואה:
לשטוף בסיר את הקינואה ולהיפתר משאריות המים עד כמה שאפשר.
להוסיף לקינואה 2.5 כוסות מים ולהביא לידי רתיחה על להבה נמוכה.
לכסות את הסיר ולהמשיך בישול על להבה נמוכה למשך כ- 20 דקות עד אשר המים יתאדו.
לכבות את האש וכעבור כ- 5 דקות יש להוסיף את המלח ולערבב (עדיף בעזרת מזלג כדי למנוע הידבקות).
בינתיים מכינים את הבטטה:
לקלף את הבטטה, לפרוס לעיגולים. כל עיגול לחתוך למלבנים, באורך של 2 ס"מ, ברוחב של 1 ס"מ ובעובי של 0.5 ס"מ.
להכניס לתנור ( רצוי לפעולת "גריל" ) אשר חומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד כדי ריכוך.
הכנה מראש:
בצל ירוק- לחתוך לטבעות קטנות.
בצל סגול- לחתוך לקוביות קטנטנות.
חמוציות- לקצוץ גס.
תפוח עץ- לפרוס ל"מקלות" דקות וארוכות.
הרכבת המנה:
לערבב את הקינואה ביחד עם כל הרכיבים: בצל ירוק, בצל סגול, חמוציות, תפוח עץ, בטטה וגרעיני הדלעת.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות אישיות.
זמן הכנה משוער: כ- 25 דקות.
ניתן להגיש את המנה חמה או קרה על פי טעמכם.