הכנת הקינואה: שוטפים את הקינואה במסננת. מחממים סיר על אש גבוהה, מרססים שמן זית באמצעות תרסיס שמן. מניחים את הקינואה ומערבבים כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים כדקה- שתיים עד שמגיע לכדי רתיחה. מורידים לאש נמוכה, מכסים באמצעות מכסה וממתינים כ 14 דקות עד שהקינואה מוכנה. מניחים את הסיר בצד. מחכים כ 10 דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים באמצעות מזלג ( טיפ: למניעת הדבקות ).
מחבת ווק: חותכים את הזוקיני, הפלפל והשזיפים לרצועות דקות. חותכים את הטופו לקוביות.
מחממים על אש גבוהה מחבת ווק, מרססים שמן זית באמצעות תרסיס שמן. מוסיפים את הזוקיני והפלפל ומערבבים למשך כ – 5 דקות. מוסיפים את הטופו ואת השזיפים ומערבבים למשך כ- 5 דקות.
מוסיפים את הקינואה, מערבבים כדקה ומוציאים מהאש.
קערה קטנה: מערבבים את הטחינה והסילאן למרקם אחיד.
מוסיפים את הרוטב למחבת הווק ומערבבים.
ניתן להגיש חם וגם קר – שניהם טעימים.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.