מצרכים
• ספל עדשים ירוקות – 220 גרם.
• כמון – 1/4 כפית.
• פפריקה מתוקה 1/4 כפית.
• פלפל שחור גרוס – 1/4 כפית.
אופן הכנה
מחממים סיר על אש גבוהה, להתיז ספריי שמן
( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA ), להכניס את העדשים, מיד את כל התבלינים ולערבב היטב ומוסיפים מיד 2 ספלי מים רותחים.
לערבב, לכסות ולבשל במשך 10 דקות.
להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך בישול למשך 10 דקות נוספות.
להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך 10 דקות.
שוב להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך 10 דקות נוספות.
להוריד מהאש ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 5 מנות.