שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
Facebook

עדשים ירוקות

מתכונים

טעמן הנפלא והעשיר והערך התזונתי הגבוה שלהן, הופך את העדשים למזון מועדף אשר מומלץ למטרות שונות, בניהן הפחחת רמות שומנים בדם ואיזון רמת הסוכר - בשל מדד גליקמי נמוך. המתכון בסיסי וקל להכנה. מומלץ למטרות ירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר. המתכון נטול גלוטן. 
מצרכים                                                                                   

• ספל עדשים ירוקות – 220 גרם.
• כמון – 1/4 כפית.
• פפריקה מתוקה 1/4 כפית.
• פלפל שחור גרוס – 1/4 כפית.




אופן הכנה                                                                               

מחממים סיר על אש גבוהה, להתיז ספריי שמן
( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA ), להכניס את העדשים, מיד את כל התבלינים ולערבב היטב ומוסיפים מיד 2 ספלי מים רותחים.


לערבב, לכסות ולבשל במשך 10 דקות.
להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך בישול למשך 10 דקות נוספות.

להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך 10 דקות.

שוב להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול  על אש נמוכה למשך 10 דקות נוספות.

להוריד מהאש ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 5 מנות.
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 160 קק"ל.
פחמימות: 25.1 גר'.
חלבונים: 12.3 גר'.
שומנים: 1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½1 מנת פחמימה,
½ מנת חלבון.
בתאבון