מצרכים
• 6 ביצים Medium - 3 חלמונים ו – 6 חלבונים.
• גבינה לבנה 5% - 750 גר'.
• קמח חיטה לבן – כף וחצי.
• פודינג – כף.
• ממתיק – סוכרלוז – 20 שקיות ממתיק.
אופן הכנה
הכנה מראש:
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
לכוס שופכים את הסוכרלוז.
מחממים תנור ל – 200 מעלות.
לשמן עם תרסיס שמן תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ.
לקערה גדולה שופכים את החלמונים - שימו לב, רק 3 חלמונים, גבינה לבנה, קמח חיטה . מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
למיקסר שופכים את חלבוני הביצה ואת הסוכרלוז, מתחילים לערבב עם מקציף, עד לקבלת קצף.
לאחר שקיבלנו את הקצף במיקסר, שופכים אותו לקערה הגדולה עם תערובת הגבינות. חשוב לשפוך את הקצף בשלבים לאט לאט ולהקפיד על ערבוב עם כף בתנועות קיפול.
לאחר שערבבנו את הקצף והגבינות, שופכים את התערובת לתבנית העגולה.
תהליך האפייה:
בתחתית התנור מכניסים כלי עם מים להגברת הלחות ולשמירה שהעוגה לא תתייבש.
מעל מכניסים את תבנית העוגה לתנור שחומם ל – 200 מעלות למשך 10 דקות לקבלת מכם חום.
לאחר מכן מורידים את החום וממשיכים באפיה למשך 30 – 40 דקות נוספות.
ניתן לבדוק האם העוגה מוכנה על ידי הכנסת קיסם.
לאחר האפייה, מומלץ לצנן את העוגה בטמפרטורת חדר למשך כשעה, לאחר מכן להכניס למקרר לשעתיים שלוש, להוציא ולאכול.
המתכון מתאים להכנת 10 פרוסות.