מצרכים
• חזה עוף –– 600 גרם.
• אננס בשימורים בסירופ קל, 2 קופסאות קטנות – 310 גרם.
• נוזלי האננס – 200 גרם
• בצל ירוק, צרור קטן, 6 יחידות , קצוץ גס למקטעים של 2- 4 ס"מ - 110 גר'.
• בצל בינוני- 200 גרם.
• ג'ינג'ר – 25 גרם' - לחתוך בצורת גפרורים דקים.
• קורנפלור – 3 כפות - 60 גרם.
• דבש – 1 כף.
• רוטב סויה – 3 כפות.
• שמן קנולה – 2 כפות.
• 1/2 כוס מים.
• פלפל שחור גרוס – קמצוץ.
אופן הכנה
חזה עוף: לחתוך לקוביות בגודל בינוני. לערבב בעדינות בקערה את קוביות חזה העוף ביחד עם הקורנפלור, ( מומלץ לערבב עם הידיים עד שהקורנפלור מצפה את הקוביות ) . מתבלים בקמצוץ פלפל שחור גרוס.
לחמם מחבת ווק על אש גבוהה, להניח את השמן ואת חזה העוף. להנמיך לאש בינונית ולערבב כ 5-7 דקות עד אשר הקוביות בגוון לבן- מעט זהוב. להוציא את חזה העוף ולהניח בצד.
הכנת שאר הרכיבים: מחממים שוב את מחבת הווק, על אש בינונית, מניחים את הבצל והגינג'ר, מערבבים כ 2-3 דקות, עד לכדי ריכוך. להקפיד שלא ישחים. מניחים את המים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות האננס, מי האננס, רוטב סויה, דבש, 3/4 מכמות הבצל הירוק ומערבבים.
מוסיפים את קוביות חזה העוף למחבת הווק וממשיכים בבישול למשך כ 5-7 דקות, לערבב עד שהנוזלים מצטמצמים, אך לא נעלמים.
מניחים מנה על צלחת ומקשטים בשאר הבצל ירוק.
המתכון מתאים להכנת 5 מנות.