Facebook

פיצה מטורטייה עם גבינה צהובה

מתכונים

קחו טורטייה, גבינה צהובה ורוטב וקיבלתם פיצה ( עם שדרוג הזיתים ). מתכון חביב לגיוון הטוסט או כגיוון באופן כללי לארוחות שלכם. מומלץ לאזן את המתכון עם תוספת של מנת חלבון נוספת. המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים ועלייה במסת השריר.   
מצרכים                                                                                   

•  טורטייה קטנה מקמח מלא – 75 גר'.
•  גבינה צהובה 9% – 3 פרוסות, 88 גר'.
•  זיתים – 10 

רכיבים לרוטב:
•  חצי קופסת רסק עגבניות 50 גר'.
•  בזיליקום – 5 עלים.
•  חצי עגבניה בינונית. 
•  חצי שן שום.
•  כפית שמן זית.
•  כפית רוטב צ'ילי.



אופן הכנה                                                                               


אופן הכנה – קוצצים את העגבניה, עלי הבזיליקום ואת שיני השום ומערבבים עם שאר הרכיבים לרוטב הפיצה בקערה, לאחר מכן מורחים באופן שווה על הטורטייה.
 
חותכים את פרוסות הגבינה הצהובה לפרוסות דקות ופורסים באופן שווה על הטורטייה.
חותכים את הזיתים לחצי ומפזרים על הגבינה.
 
מחממים מראש תנור / אובן, לטמפרטורה של 220 – 200 מעלות, מכניסים את הפיצה למשך 10  דקות. מומלץ לשים לב שהטורטייה לא משחימה מדי, אפשר להוציא את  הפיצה כאשר הגבינה הצהובה מותכת.

המתכון מתאים להכנת 4 משולשי פיצה - מנה מחושבת כשני משולשים.
ניתוח תזונתי למנה:
ערכים למנה.
קלוריות: 233 קק"ל.
פחמימות: 30 גר'.
חלבונים: 13.5 גר'.
שומנים: 6.7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה
מנת חלבון

 מנת שומן.
בתאבון