מצרכים
• חבילת פסטה מסוג חונקי כמרים – 500 גר'.
• קופסת גבינת ריקוטה 5%– 250 גר'.
• גביע שמנת לבישול 9%.
• שמן זית – כף.
• עלי תרד טריים– 120 גר'.
• ראשי ברוקולי טריים ( ללא גבעול ) – 100 גר'.
• 4 שיני שום.
• 4 קוביות פסטו קפוא של דורות ( אפשר 2 כפות פסטו רגיל ).
• 3/4 כפית מלח גס.
אופן הכנה
הכנת הרוטב:
הכנה מראש: קוצצים את ראשי הברוקולי לקביות קטנות ומבשלים אותם בישול קצר עד שייתרככו.
מחממים מחבת על חום בינוני, מוסיפים את עלי התרד ביחד עם כף שמן זית ורבע כוס מים ומתחילים לבשלם עד אשר יתרככו.
לאחר מכן, שופכים את מיכל השמנת ומוסיפים את קוביות הפסטו ומתחילים להמיס אותן עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים לקבלת מרק אחיד.
לאחר קבלת מרקם אחיד מוספים את ראשי הברוקולי שבישלנו ואת ראשי השום הכתושים ואת המלח הגס.
מערבבים לקבלת מרקם אחיד ככל הניתן וזהו – יש לכם רוטב איטלקי מועשר לפסטה.
הכנת הפסטה
לסיר עם מים רותחים מוסיפים את הפסטה, מבשלים עד לקבלת דרגת הקשיות הרצויה. אנו ממליצים על רמת קשיות - אל דנטה.
סיום הכנת המתכון - מחברים את הרוטב לפסטה, מקררים מעט ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 5 מנות.