Facebook

פשטידת בצל ובולגרית

מתכונים

פשיטדת בעלת מרקם מיוחד, תודות לירק המככב בה - בצל. מסתבר שבצל ובולגרית משתלבים יחדיו באופן מושלם. הפשטידה מתאימה לתהליך ירידה במשקל וחיטוב הגוף ולספורטאים אשר רוצים לגוון את מנות החלבון בתפריט שלהם. 

מתכון פשוט להכנה.
טיפ - כאשר הפשטידה יוצאת מהתנור, אל תתפתו לאכול אותה מיד - תנו לה את הזמן להתקרר ולקבל מרקם מוצק יותר. 
מצרכים                                                                                   
 
•  3 בצלים לבנים – 160 גרם כל אחד.
•  1 בצל אדום – 200 גרם.
•  3 ביצים L.
•  גוש גבינה בולגרית 5% שומן - 100 גרם.
•  ½ ספל קמח – 80 גרם.
•  פירורי לחם – 15 גרם.
•  חופן שמיר – 7 גרם.
•  כפית אבקת מרק עוף גדושה- 8 גרם.
•  ¼ כפית מלח.
•  1/8 כפית פלפל שחור.
•  ½ כוס מים קרים.



אופן הכנה                                                                               

מחממים תנור מראש על כ - 180 מעלות.
חותכים את הבצלים לחתיכות בגודל בינוני ( מומלץ להשתמש ב Slicer ).
מערבבים בקערה עמוקה את כל הרכיבים, פרט לפירורי הלחם.

מרססים באמצעות תרסיס שמן, תבנית חד פעמית בגודל בינוני ומפזרים על הבסיס את פירורי הלחם באופן שווה.

את התערובת שהכנו בקערה מכניסים לתבנית. דוחסים באמצעות תרווד את התכולה, כדי שהתערובת תהיה צפופה, אך גם לא יותר מדי.
מיישרים את התערובת ומרססים מעליה תרסיס שמן.

מכניסים את התבנית לתנור לאפיה למשך כ 30-40 דקות, עד אשר החלק העליון זהוב.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 148 קק"ל.
פחמימות: 16.5 גר'.
חלבונים: 7 גר'.
שומנים: 6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
1/3 מנת חלבון

 מנת שומן.
בתאבון