Facebook

פשטידת ברוקולי וגבינות

מתכונים

לאוהבי הפשטידות - מתכון מעולה ועתיר חלבון!!! בנוסף לתכולת החלבון הגבוהה, הפשטידה דלת פחמימות ובעלת תכולת שומן נמוכה למנה. מתאימה לתהליך ירידה במשקל וחיטוב הגוף, לסוכרתיים ולספורטאים אשר רוצים לגוון את מנות החלבון בתפריט שלהם. 

המתכון נטול גלוטן.  
 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 196 קק"ל.
פחמימות: 7.3 גר'.
חלבונים: 21.2 גר'.
שומנים: 9.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
1/2 מנת פחמימה,
מנת חלבון
2 מנות שומן.
בתאבון
מצרכים                                                                                   

• עלי ברוקולי קצוצים  – 600 גר'.  ( אפשר גם פתיתים קפוא. לפעול להפשרה לפי הוראות יצרן ).
• 50 גרם תרד טרי.
• גביע גבינת  קוטג' 3% - 250 גר'.
• 2 גביעים גבינה לבנה 3%– 500 גר'.
• גבינה בולגרית 5%  - 100 גר'.
• גבינה צהובה 9% ( מומלץ בסגנון אמנטל ) - 4 פרוסות.  
• 4 ביצים M.
• 2/3 כפית מלח.
• 1/8 כפית פלפל שחור דק.
• 1/8 כפית אבקת שום.
• 10 גרם שמן זית – תרסיס רב פעמי הכי מומלץ.


אופן הכנה                                                                               

בקערה עמוקה - לשלוק את הביצים, להוסיף גבינות  רכות, לחתוך את פרוסות הגבנ"צ לריבועים בינוני ולערבב. לקצוץ את התרד ולהוסיף, כמו כן להוסיף מלח, פלפל שחור ואבקת שום, מערבבים היטב עם 2 כפות עד לקבלת תערובת אחידה.

בתבנית עגולה -  המותאמת לתנור (עדיף זכוכית/ קרמי) בגודל בינוני ( 29 ס"מ ), מתיזים כ- 10 גרם ספרי שמן מסביב לכל התבנית בקצה העליון ובתחתית במעגליות ומעבירים את התערובת לתבנית.
מהדקים עם כף שטוחה, תוך השטחת המרקם לגובה אחיד וללא בליטות.
 
מכניסים לתנור ללא מכסה.
 אופים בחום בינוני 150 מעלות במשך כ –60-70 דקות
 מעלים לחום 200 מעלות למשך כ 5-8 דקות, עד לקבלת מראה חום בהיר קריספי.
 לאחר האפייה מומלץ לתת לפשטידה להתקרר עד לטמפרטורת החדר.  
פורסים ל 8 יחידות משולשות.
 
המתכון מתאים להכנת 8 מנות.