מצרכים
• חצי קילו בשר עוף טחון.
• תפוח עץ בינוני – 180 גרם.
• פלפל אדום בינוני – 280 גרם.
• חצי גזר – 60 גרם.
• כף כוסברה טחון ( אפשר טבלייה מוקפאת ).
• 2 שיני שום – 6 גרם.
• כף סילאן.
• כף רוטב טריאקי.
• כף רוטב סויה/ פונזו לימון.
• כפית צ'ילי מתוק.
• כפית סוכר חום.
• 3 ענפי טימין קטנים ( ללא גבעול).
• ½ כפית פלפל שחור גרוס.
אופן הכנה
במיקסר: טוחנים את כל הרכיבים, פרט לביצה ולבשר, עד לכדי קבלת עיסה.
בכלי נפרד עמוק: מוסיפים את העיסה לבשר העוף הטחון, מערבבים, מוסיפים את הביצה ומערבבים.
תבנית חד פעמית: מעבירים את תכולת הכלי לתבנית חד פעמית בגודל בינוני.
מחממים תנור מראש על 180 מעלות. מכניסים את התבנית ללא כיסוי לתנור למשך כ 40 דקות.
שופכים את הנוזלים שהצטברו בתבנית ( טיפ: מי שרוצה יכול להשתמש כציר עוף/ לשתות כמו מרק חם )
ומחזירים את התבנית לתנור למשך כ 10 דקות נוספות.
מוציאים מן התנור, מומלץ לתת לפשטידה להתקרר לשיפור הטעם.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.