מצרכים
• חצי קילו בשר בקר צ'אך- קוביות בגודל קטן- בינוני, כ 2-3 סמ. ( אפשר גם בשר כתף. מומלצים בשל היותם בשרים רזים ומתאימים מאוד לתבשילי קדירה ).
• כף קורנפלור גדושה- 15 גרם.
• בצל בינוני – 230 גרם- לחתוך לקוביות גדולות.
• 2 חבילות גדולות גבעולי סלרי ללא עלים- 500 גרם - לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
• 2 ראשי שורש פטרוזיליה – 150 גרם - לחתוך לקוביות קטנות.
• גזר גדול- 150 גרם - לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
• קולורבי גדול – 480 גרם - לחתוך לריבועים בגודל בינוני.
• 2 עגבניות בינוני– 240 גרם - לחתוך ל 4-6 חתיכות.
• 15 שיני שום – 3 גרם ליחידה.
• 3/4 כוס יין אדום- 150 גרם.
• כפית פפריקה מתוקה .
• חצי כפית פפריקה חריפה.
1 כפית סוכר חום.
2 כפות שמן זית.
3 ענפי תימין.
2- 1.5 כוס מים רותחים.
אופן הכנה
לחמם סיר גדול על אש גבוהה, להוסיף את כף שמן ואת הבצל, לערבב כ 1-2 דקות, שהבצל נעשה שקוף.
לערבב היטב את הקורנפלור עם הבשר ולהוסיף לסיר, לערבב כ 2-3 דקות עד שהבשר מקבל גוון עדין מכל צידיו.
לפזר בסיר מעל הבשר: את הסלרי, ראשי פטרוזיליה, גזר, קולורבי, לסדר ברווחים את שיני השום.
להוסיף את המים הרותחים, יין אדום, לפזר מעל הכל: פפריקה מתוקה וחריפה, סוכר, עלי תימין ( ללא ענפים ), כף השמן. להניח את העגבניות מעל הכל ברווחים.
לכסות, להביא לרתיחה. להנמיך את האש לאש קטנה- בינונית למשך כשעתיים וחצי. לא להפוך ולא לגעת.
כעבור שעתיים וחצי, אם נותרו נוזלים- לפתוח את המכסה, להעלות לחום גבוה ולהמשיך כ 10 דקות, עד שרוב הנוזלים הצטמצמו. להוציא מהכיריים, לערבב קלות ולהגיש.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.