שוטפים היטב את הטונה במים ומסננים.
קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת על אש גבוהה, מרססים מעט שמן זית- כ 6 גרם- ומטגנים על אש גבוהה עד שיתרכך ויזהיב במעט. מניחים בצד שיתקרר טיפה.
בינתיים, מחממים תנור על חום של כ 160 מעלות.
בקערה גדולה:
טורפים את הביצה, מוסיפים קוטג' ומערבבים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומערבבים. מוסיפים קוואקר, טונה ובצל מטוגן- מערבבים היטב תוך שמועכים כך שהטונה תתפורר, עד שתיווצר עיסה אחידה וצפופה.
מי שהוסיף תרד- מוסיף לקערה תרד טרי קצוץ ומערבב.
בתבנית בתנור:
יוצרים בעזרת כף כ 20 קציצות עגולות ודחוסות ( כמו כדור פלאפל) ומועכים אותן לעובי אחיד של כ 1-1.5 ס"מ.
מניחים נייר אפיה על מגש, מרססים מעט שמן זית כ 20 עיגולים קטנים על הנייר. מניחים את הקציצות על העיגולים שסימנו עם השמן וכעת מרססים במעגליות- גם מסביב לכל קציצה בקצוות ומעט מעל – כל כמות השמן שווה לסך כ 2.4 כפות.
מכניסים לתנור למשך כ 25 דקות, הופכים אותן למשך כ 15 דקות נוספות עד שהקציצות בעלות גוון חום בהיר ומרקם קריספי.
המתכון מתאים להכנת 20 קציצות.