"ללא סוכר"- למה הכוונה?
אין סוכר לבן במוצר אך הוא יכול להכיל רמה גבוהה של שומן, פחמימות וקלוריות. למשל עוגיות ושוקולד ללא סוכר עשויות להכיל כמות רבה של שומן ויש לצרוך אותם בהגבלה.
בנוסף במוצר ללא סוכר ייתכן ויש מרכיבים אחרים הנחשבים כמו סוכר לבן , חפשו אותם ברשימת הרכיבים- פרוקטוז, סירופ תירס, דקסטרוז, דבש, מולסה, סירופ מייפל.
" ללא תוספת סוכר" – למה הכוונה?
למוצר לא הוסף סוכר אך ייתכן ויש סוכרים במוצר המקורי. לדוגמא: במיצי פירות לא הוסף סוכר אך הם מכילים סוכר שמקורו בפרי עצמו.
כולסטרול – במזונות בהם כמות השומן גדולה, מופיע גם פירוט של כמות השומן הרווי והכולסטרול. חשוב להקפיד ולבדוק באמצעות הסימון התזונתי כמה שומן ואיזה סוג מכיל המזון. יש לזכור, שהכולסטרול מצוי רק במזונות מעולם החי. לכן כשמציינים על מוצרים מהצומח כי הם ללא כולסטרול - זה בבחינת הטעיה.
שומן רווי – מקורו בעיקר ממזונות מהחי, אך גם בשמנים מהצומח: שמן דקלים ושמן קוקוס. צריכתו בכמות גבוהה גורמת להגברת הסיכון לחלות במחלות לב ולהשמנה. לפי ארגוני הבריאות בעולם מומלץ שיהווה פחות מ10% . לכן חשוב מאוד לבדוק כמה שומן רווי מכיל כל מוצר ולקחת אותו בחשבון בצריכה היומית הכללית.
שומן טרנס – (הנקרא גם צמחי, צמחי מוקשה או צמחי מוקשה חלקית )- נוצר בתעשיית המזון כתחליף לשומן הרווי. מקורו בשמנים צמחיים אשר עוברים הקשיה והופכים למוצקים בטמפרטורת החדר. שומן זה נמצא מזיק באותה מידה כמו שומן רווי, מגביר סיכון למחלות לב וכלי דם, לעליית רמות הכולסטרול הרע (LDL) וירידת רמות הכולסטרול הטוב (HDL). ניתן למצוא אותו בכמויות גדולות במרגרינה, בחטיפים שונים, בעוגיות ובעוגות, במזונות קפואים, בפופקורן ועוד. מומלץ להמעיט בצריכת מזונות המכילים שומן טראנס, צמחי, צמחי מוקשה או צמחי מוקשה חלקית.