מצרכים
• 2 כוסות אורז בסמטי הודי.
• 200 גר' רסק עגבניות.
• כף מעדן עגבניות מיובשות.
• 2 כפות שמן.
• 2 שיני שום פרוס.
• עלים מ – 4 גבעולי תימין.
• 1 בצל בינוני.
• 1/4 כפית מלח.
• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
אופן הכנה
יש לערבב את רסק העגבניות עם 2 כוסות מים רותחים עד לשלב בו הגושים נעלמים. לאחר מכן יש להוסיף 3 כוסות מים רותחים, לערבב ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה להעביר לאש נמוכה ככל שניתן.
בנפרד, יש לשים בסיר גדול, על אש בינונית, את הבצל למשך 3 דקות. לערבב עד לקבלת גוון צהבהב קל. יש להוסיף את התימין, השום והאורז ולערבב כדקה, עד שגרגירי האורז יתחילו להבריק. לאחר מכן יש להוסיף את "מעדן העגבניות המיובשות" הפלפל הגרוס והמלח. לערבב כדקה, עד שמריחים את הריח הנהדר.
יש להוסיף מצקת מהנוזל שהכנו ולערבב עד אשר הנוזל נספג. יש לחזור על הפעולה עד אשר נשארת כמות למצקת אחרונה. יש להוסיף אותה בערבוב קל, ללא ספיגה ולכסות את הסיר. להמשיך ולבשל על אש קטנה למשך 10 דקות.
מוציאים את הסיר מהאש, מחכים 5 דקות ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 7 מנות. גודל כל מנה - כוס אורז מבושל.