מצרכים
• 2 כוסות גרגירי חומוס מוכנים מקופסת שימורים – 170 גרם כל כוס.
• קופסת תרד - 250 גרם.
• 2 בצלים בינוניים – 170 גרם כל אחד.
• עגבנייה בינונית – 170 גרם.
• 3 יחידות שיני שום – 4 גרם ליחידה.
• פלפל שחור גרוס לפי טעם.
• 1/2 כפית מלח מופחת נתרן.
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
• לא חובה: קוביית פטרוזיליה קפוא.
• לא חובה: קוביית שמיר קפוא.
• קמצוץ כמון – 1/8 כפית.
אופן הכנה
קוצצים את הבצל בקוצץ ירקות ( מומלץ SLICER ( מחממים סיר על להבה גבוהה, מרססים תרסיס שמן ( מומלץ VALIRA למילוי רב פעמי ) ומטגנים את הבצל כ 5 דקות עד אשר יזהיב.
כותשים את שיני השום. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות. מוסיפים אותם לסיר ומערבבים למשך כ 2 דקות.
מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים את גרגירי החומוס, פלפל שחור גרוס, מלח, 1/2פפריקה מתוקה, כוס מים ומערבבים למשך כ 2 דקות.
מוסיפים את התרד, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ 3-5 דקות עד שעלי התרד מתרככים.
( מומלץ: מוסיפים את קוביות השמיר, הפטרוזיליה וקמצוץ הכמון, מערבבים )
מערבבים וממשיכים בישול למשך כ 10 דקות נוספות.
המתכון מתאים להכנת 3 מנות.