מצרכים
• 3 קופסאות טונה במים.
• 3 עגבניות בינוניות – 160 גרם ליחידה.
• קופסת רסק עגבניות.
• יח' פלפל חריף – 25 גרם - לאוהבי חריף עדין או 2 יח' לאוהבי חריףףף.
• 8 שיני שום – 30 גרם.
• לאוהבי כוסברה: 30 גרם.לאוהבי הפטרוזיליה: 30 גרם.
• כפית כמון.
• כפית פלפל שחור.
• ¼ כפית מלח.
• כף שמן זית.
אופן ההכנה
קוצצים את השום, חותכים את הפלפלים לטבעות, חותכים את העגבניות לריבועים קטנים, קוצצים את הכוסברה או הפטרוזיליה.
מחממים מחבת עמוקה על אש גבוהה, מוסיפים את השמן ומיד את השום הקצוץ וטבעות הפלפלים.
מערבבים כדקה- שתיים. מוסיפים את רסק העגבניות, את העגבניות, מתבלים במלח ומערבבים.
מוסיפים את הטונה המסוננת וכן 1/3 כוס מים רותחים ומערבבים.
מוסיפים כמון, פלפל שחור וכוסברה/ פטרוזיליה ( מה שבחרתם ) וממשיכים בישול על אש גבוהה כ- 5 דקות ולא לערבב.
מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כרבע שעה ללא ערבוב.
מוציאים מהאש, מערבבים ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.