מצרכים
• סלרי שלם גדול כולל כל חלקיו- 750 גרם – שוטפים היטב, מסירים קצוות. את הגבעולים העבים, הדקים לחתוך לטבעות בעובי 1 ס"מ ומפרידים את העלים ( להניח ב 3 קערות- עבים, דקים, עלים ).
• שורש פטרוזיליה – 110 גרם – לחתוך לטבעות בעובי 3-5 מ"מ.
• קולרבי קטן – 165 גרם – לחתוך לקוביות בינוני קטן.
• 2 לימונים – לסחוט את המיץ בקערה קטנה- כ- 80 גרם סך ולגרד כף גרידת לימון כ- 10 גרם.
• כפית סוכר חום.
• ½ כפית מלח גס.
• כף שמן זית.
• כוס מים רותחים.
אופן הכנה
מחממים סיר גדול ורחב על אש בינונית. מניחים את כף השמן ומיד את שורש הפטרוזיליה והקולורבי. מערבבים כדקה, מוסיפים 1-2 כפות מים, מערבבים כ 2 דקות.
מוסיפים את החלק העבה של טבעות הסלרי, מערבבים, מוסיפים 3-4 כפות מים ומאדים כ 10 דקות.
מוסיפים את החלק הדק של טבעות הסלרי ומוסיפים את העלים ( אם צריך, בשביל שיהיה מקום בסיר, להוסיף בחלקים כל פעם כשהעלים מצטמקים ) מוסיפים ¾ כוס מים ומערבבים מדי פעם כ 10 דקות.
מנמיכים לאש בינונית- נמוכה, מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ( להכנת גרידה כמות שניתן להקפיא מצורף מתכון למטה ) הסוכר והמלח, לערבב ולהמשיך בישול תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ 40-45 דקות עד אשר הירקות רכים אך לא מדי ורוב הנוזלים הצטמצמו.
מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. אפשר גם חם ( מרגיש תבשיל חם וביתי ) וגם קר ( מרגיש סלט בריא ).
הכנת גרידת לימון למקפיא: 1-2 הלימון שסחטנו – קליפת הלימון ללא המיץ- מסירים את הפינות והחלקים הפחות יפים בקליפה. חותכים את הקליפות לחתיכות בגודל בינוני קטן, מכניסים למיקסר, מערבבים עד שנעשה קצוץ דק, שמים בכלי קטן ומכניסים למקפיא. וכך מדי פעם מוציאים מהמקפיא ומשתמשים לבישולים.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות