תגובות ביוכימיות רבות לא היו מתאפשרות ללא NAD, מאחר ו NAD משמש בגוף כמעביר אלקטרונים מריאקציה אנזימטית אחת לריאקציה אנזימטית אחרת, לפיכך ל – NAD שני מצבים, מצב מחומצן – ללא אלקטרון NAD+ ומצב מחוזר – NADH.
NAD מיוצר מניאצין. תזונה דלה בניאצין, או בטריפטופאן – חומצה אמינית המשמשת כמקור בגוף לייצר ניאצין, עשויה לגרום לירידה בכמות ה – NAD בגוף האדם. מצב זה אינו בא לידי ביטוי בארצות מפותחות, בהן התזונה לרוב עשירה בחלבון - מקור לטריפטופאן ובניאצין.