המקור לאיזותיאוציאנט הינו פיטוכימיכלים המכונים בשם הכללי גלוקוזינולטים אשר מכילים גופרית.
יצירת איזותיאוצינט מתאפשרת על ידי משפחת אנזימים בשם מירוסינאז – Myrosinase.
האנזים מירוסינאז מצוי ברקמה נפרדת בירקות המצליבים. רק לאחר חיתוך או גריסת הירקות המצליבים מירוסינאז יכול לפעול על הגליקוזינולטים ולפרק תרכובות אלו לאיזותיאוציאנט.
גליקוזינולט
סיניגרין - Sinigrin
גלוקוטרופאולין - Glucotropaeolin
גלוקונסטרוטין - Gluconasturtiin
גלוקורפנין - Glucoraphanin
איזותיאוציאנט
אליל איזותיאוציאנט - Allyl Isothiocyanate
בנזיל איזותיאוציאנט - Benzyl Isothiocyanate
פנטיל איזותיאוציאנט - Phenethyl-Isothiocyanate
סולפוראפן - Sulforaphane
מקור במזון
ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב, חזרת, חרדל, צנון.
כרוב, גרגיר גן, גרגיר הודי.
גרגיר הנחלים
ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב
מקור גליקוזינולטים ואיזותיאוציאנטים נבחרים
היתרון הבריאותי הטמון באכילת מזונות אשר מכילים איזותיאוציאנט, הינו הפחתת הסיכון לחלות בסרטן.
לאיזותיאוציאנט, תכונות כגון: עידוד הפרשת חומרים קרצינוגניים מגוף האדם, על ידי עיכוב אנזימים אשר הופכים חומרים לחומרים קרצינוגניים, על ידי עידוד יצירת אנזימי שלב II, אנזימים אלו גורמים להפרשת חומרים קרצינוגניים מגוף האדם, הגנה על ה – DNA, מניעת שגשוג תאים סרטניים באופן בלתי רצוי וגרימת מוות לתאים אלו.
תרכובות מסוג איזותיאוציאנט מסווגות כגויטרוגנים – תרכובות אשר עשויות להפחית את יכולת בלוטת התריס – תירואיד, לקשור יוד לשם ייצור תקין של הורמוני הבלוטה. T3,T4 הורמוני בלוטת התריס מווסתים את קצב חילוף החומרים של כל תאי הגוף. לפיכך צריכת כמויות גדולות של מזונות אשר מכילים איזותיאוציאנט באנשים אשר סובלים מתפקוד גבולי של בלוטת התריס או מבלוטת תריס שאינה מתפקדת כראוי – היפותירואידיזם, עשוי להחריף מצבים אלו.
איזותיאוציאנט הינו שם לקבוצת פיטוכימיכלים מכילי גופרית, בעלי מבנה כללי R-N=C=S.