לגלוקוזינולטים אין טעם או ריח. לאחר לעיסה או חיתוך צמחים ממשפחת המצליבים, מגיבים הגלוקוזינולטים עם אנזימים ממשפחת המירוסינאז – myrosinase, אשר גורם לשבירה של הגלוקוזינולטים למולקולת גלוקוז ולמולקולת איזותיאוציאנט.
מזון
כמות גלוקוזינולטים ( מ"ג )
ב – 100 גר' מזון
גרגיר
392
חרדל
282
כרוב ניצנים
236
חזרת
160
קייל
100
גרגיר הנחלים
94
לפת
92
כרוב
77
כרוב אדום
64
ברוקולי
61
בוק צ'וי
54
קולורבי
46
כרובית
44
גלוקוזינולטים -Glucosinolate
לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום
גלוקוזינולטים הינם פיטוכימיכלים המצויים בצמחים מקבוצת המצליבים, כגון: כרוב, ברוקולי, חזרת, חרדל, גרגיר ולפתית.
מבחינה כימית, גלוקוזינולטים הינם גליקוזידים, כלומר חלקם האחד הינו גלוקוז ואילו חלקם האחר מורכב משייר אשר מכיל חנקן, גופרית, חמצן ושייר אשר עשוי להיות חומצה אמינית.