המידע האצור ב – DNA אינו מקודד באופן ישיר לייצור גלוקגון, אלא לייצור חלבון בשם פרוגלוקגון - Proglucagon. פרט לגלוקגון, מכילה מעקובת הפרוגלקגון שני פפטידים נוספים דמויי גלוקאגון:
GLP-I - glucagon-like peptide-I ו - GLP-Il - glucagon-like peptide-Il.
לאחר ייצור פרוגלוקגון, החלבון עובר עיבוד בתאי אלפא בלבלב ומשוחרר הגלוקגון.
הפרשת גלוקגון מתאי אלפא
גלוקגון הינו הורמון אשר מופרש בתגובה למצבי עקה כגון רעב, קור ומאמץ גופני.
הפרשת גלוקגון בתגובה לירידה ברמת הגלוקוז בדם
2. ירידה ברמת הגלוקוז גורמת לירידה ברמת ה – ATP בתאי האלפא.
3. ירידה ברמת ה – ATP, גורמת לתעלות אשלגן רגישות ל – ATP להיפתח וליציאת יוני אשלגן – K+ מתאי האלפא.
4. במקביל חלה כניסת יוני נתרן - +Na אל תאי האלפא.
5. שינוי ריכוז יוני האשלגן - +K ויוני הנתרן +Na גורם לשינוי חשמלי בממברנה – דפולריזציה של תאי אלפא.
6. דפולריזציית התא גורמת לפתיחת תעלות סידן ולעליה ברמת יוני הסידן +Ca2בתא.
7. עליה ברמת יוני הסידן +Ca2 גורמת לגרנולות ההפרשה אשר מאכסנות גלוקגון לנוע אל עבר ממבראנת התא, להתמזג עם ממבראנת התא ולהפריש את הגלוקגון אל מחוץ לתאי האלפא.
הפרשת גלוקגון מושפעת מגורמים נוספים פרט להיפוגליקמיה
גורמים אשר מעודדים הפרשת גלוקגון:
ריכוז נמוך של חומצות שומן בדם.
רוב חומצות האמינו מעודדות שחרור גלוקגון.