תשאלו את רוב האנשים איזה מאכל הינו העשיר ביותר בויטמין C?
ותקבלו את התשובה: תפוז!
תכירו את הכוכב החדש - הפלפל האדום.
מוזר שירק ( מבחינה בוטנית פרי ) אשר מכיל כמות גדולה של ויטמין C אינו מוזכר בהקשר זה,
פירות הדר לעומת זאת, זוכים להכרה רבה יותר בזכות תכולת הויטמין שבהם.
דיאטנים רבים ממליצים על הכללה של לפחות פלפל אדום אחד בתפריט היומי, לפניכם היתרונות הטמונים באכילתו:
בריאות העור
• ויטמין C חשוב לסינטזה של הידרוקסיפרולין -חומצה אמינית דומיננטית ביצירת קולגן , חלבון מבני המרכיב את העור , דיאטה עניה בויטמין C עשויה לגרום ליצירת סיבי קולגן פגומים ולתרום להופעת קמטים בגיל צעיר יותר.
• ויטמין C קשור גם להחלמה מהירה של פצעים ופצעונים על עור הפנים והגוף.
בניית שרירים ועצמות
• קולגן מרכיב גם את השרירים והעצמות .
• כתוצאה מפעילות גופנית נוצרים רדיקלים חופשיים , ויטמין C משמש כנוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים .
• בני נוער המתאמנים באופן אינטנסיבי, בחדר הכושר או למשל כהכנה לגיוס צריכים להקפיד על צריכה נאותה של ויטמין C.
מניעת תהליכי הזדקנות מואצים
• תהליכי הזדקנות מואצים מתרחשים בעיקר בגלל נזקי רדיקלים חופשיים , אשר נוצרים כתוצאה מחשיפה לאוויר מזוהם (תעשייה עשן מכוניות), עישון , חשיפה לקרינה וכו' .
• פלפל אדום מכיל נוגדי חמצון כגון : ויטמין C , A וקרוטנואידים שונים אשר יכולים להפחית את נזקי הרדיקלים החופשיים.
לשומרים על המשקל שימו לב!
תכולת ויטמין C וערך קלורי ל – 100 גרם במזונות שונים: