מקורות תזונתיים
מקורות תזונתיים עשירים בפורינים כוללים: בשר ובעיקר איברים פנימיים, אנצ'ובי, סרדינים, סלמון, מקרל, שעועית שחורה ועדשים.
משפחת המתיל קסנתינים כוללת את הפורינים: קפאין, תאוברומין ותיאופילין, אשר מצויים במשקאות ומזונות מצויים – קפה, תה, קקאו, שוקולד.
פורינים וגאוט
גאוט הינה מחלה מטבולית בה חומצה אורית מגיבה עם סודיום – נתרן ליצירת גבישי סודיום אורט. גבישים אלו מצטברים במפרקי הגוף – לרוב במפרק הבוהן וגורמים להתקפי דלקת כואבים במיוחד.
לסובלים מגאוט מוצעת דיאטה אשר כוללת מזונות דלים בפורינים, אם כי טיפול תרופתי, כגון שימוש בתרופה אלוריל אשר חוסמת את יצירת החומצה האורית מייתר את השימוש באסטרטגיה זו.