עמילן מעובד – Modified starch
ניתן לעבד עמילן באמצעות תהליכים כימיים, פיזיקליים ואנזימתיים על מנת ליצור עמילנים מעובדים.
סוג העיבוד קובע את תכונות העמילן ואת סוג השימוש בו כגון: שימוש בתעשיית התרופות, ייצור נייר, ייצור מזון האכלה לחיות – דגים, חיות בית ובקר, ייצור ממתקים, חומר מתחלב ועוד.
סוגים של עמילן מעובד:
Acid-treated starch- E1401
Alkaline-treated starch- E1402
Bleached starch- E1403
Oxidized starch- E1404
Starches, enzyme-treated- E1405
Monostarch phosphate- E1410
Distarch glycerol- E1411
Distarch phosphate esterified with sodium trimetaphosphate- E1412
Phosphated distarch phosphate- E1413
Acetylated distarch phosphate- E1414
Starch acetate esterified with acetic anhydride- E1420
Starch acetate esterified with vinyl acetate- E1421
Acetylated distarch adipate- E1422
Acetylated distarch glycerol- E1423
Hydroxypropyl starch- E1440
Hydroxypropyl distarch phosphate- E1442
Hydroxypropyl distarch glycerol- E1443
Starch sodium octenyl succinate- E1450
Acetylated oxidized starch- E1451
שימושים בעמילן מעובד בתעשיית המזון:
תחליף לשומן - החלפת שומן בעמילן מעובד תורמת לשיפור השפעתו הבריאותית של המזון ועשויה להוות אמצעי להפחתת הסיכון להשמנה, סוכרת ומחלות לב וכלי דם. מזונות מופחתי השומן אשר פותחו בתוספת עמילן עמיד כוללים: מיונז, יוגורט, גבינות, מרגרינה וגלידות.
שיפור מרקם - בעמילנים מעובדים נעשה שימוש לשיפור המרקם הפריך בקרקרים וביסקוויטים, שיפור עמידות המרקם הצמיג של מוצרים משומרים, שיפור מרקמם של מזונות שעברו תהליך אקסטרוזיה -שיחול, שיפור עמידות מרק לחמים.